Ahad, 31 Januari 2010

whoa !!... it was 30 jan 2010


~ It was 30/01/10 ~

Salam alaykum
Jam digital yang selalu melekat di tanganku jelas tertera di atasnya '12.20 pm'.. dah tengah hari rupanya.. x sedar pulak ada event arini... dengan pantas ana bersiap-siap nak pergi ke event hari ni... majlis juara rakyat ~.. hurm, mujur gak sempat.. lepas habis bersiap2 nak ke sana.. abg ana hantarkan.. my sis yg temankan ke sana..

sampai2 je kat sana, terus jumpa gengs... izzat, m.daus, hanifuddin... kami berborak2 sekejap.. x lama pon.. huhu... terus ke meja pendaftaran nak daftarkan nama kat kaunter.. hurm, 561 ?.. kenapa nombor ana jauh sangat ngan nombor nta ?... aish, macam x kene je.. ana pergi check..

aik, apehal plak dah ni.. nama ana dah termasuk dalam list bebudak geliga.. wargh !!.. goram den... so, masuk jer dewan kenelah duduk tempat sebelah budak2 geliga.. alamak... seksanya duduk tengah2 antara dua orang perempuan... mujur ada laluan sebelah ana.. kalau x tak tahulah nak cakap apa..

~ Me and my Kak Long ~

ana still diam membisu tuli ... kadang2 sms tertera di skrin.. kak longku sempat wat lawak mengusik.. haha... sampai2 je YAB mat said dan Shabery cheek, barulah majlis mula.. dengan nyanyian lagu Negaraku... dan lagu juara rakyat.. what ??... what is that... hurm, entahlah nak cakap apa... keliling dewan penuh ngan bendera2 yang berwarna biru gelap dan merah aje.. mak cik2 yg duk kat barisan hadapan kerusi pown serba merah je... hahahax... politik betul... ucapan demi ucapan menjengah telinga kecilku.. uwargh... ana menguap beberapa kali... kebosanan yang melampau.. kadang kala jawab soalan yang budak geliga tanya kat ana.. hurm, jawab sekadar yang dia tanya... pastu terus diam... Ya Allah... seksanya mengunggu.. hurm, betullah cakap orang lain.. penantian itu suatu penyiksaan... huhu..

Tiba turn ana bangun nak beratur untuk naik ke pentas... hurm, barisan nampak penuh je.. so, ana pon jalan lambat2 ke arah barisan .. petugas2 kat ctu nampak ana jalan lambat2.. dia 'sound'... fuh...~ kene jugak skit.. haha....

Naik pentas dengan muka teruja nak terima sijil anugerah kecemerlangan PMR 2009... huhu.. ana salam ngan Mat Said... sempat dia tanya..."dapat berapa 'A' PMR ?".. ana jawab 8a je.. "so, dia suruh ana dapatkan 10a spm nanti... hurm, 10a ?.... sian ana, amik sebelas sepuluh aja yang diiktiraf.. haha...

Habis sesi tu... 'photographer utama' pon dtg kat ana.. tangkap2 gmbr... haha.. izzat lah tu.. si chillax yang sangat suka bergambar.. haha.. emak izzat pon tangkap gambar kami... hehe.. Best jugaklah dapat gak sikit imbuh bulan ni..

Pulang ke rumah... sampai lebih kurang pukul 5 lebih.. lepas solat asar, abg muaz ckp nak pergi pantai sekejap.. haha.. maklumlah baru dapat duit kan.. terus nak kene belanja.. haha.. umi ngan abah kat KL.. so, da siblings 8 beranak pon mulalah journey ke pantai chendor... sorry kak rah, x leh ikut.. tulah, lain kali balik ah skali.. hehe.. Well, kami makan2 di sana ... main2 pasir, main2 tangkap gambar and so on larh
Kanak2 riang bermain air pantai..hua3

Kepok geter dan aiskrim ??...heheh

lukisan url blogku ~

hehe... puas main2 kat pantai.. kami pulang ke rumah... kan best kalau boleh selalu kumpul sekeluarga kat saru tempat .. main tangkap gambar ramai2.. hehe.. well, esok kak long nak balik dah ke sana.. so, bawak2 update blog yer.. hehe..

oklah, wassalam...
coretan personal
apa yg korang feel ?

0 Orang Melekat :

-| JOM! Follow. Hehe |-

 
Design by -|SyaheedViaMujaheed|- | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews