Sabtu, 3 Julai 2010

Karnival Ko-Ku

Bismillah ~

ana nak kongsi skit pengalaman ke karnival ko-ku di SMK geliga.. huhu
Well, petang tadi, sekolah ni adakan karnival ko-ku di padang sekolah ~..
agak best.. hurm.. x meriah mana sebab x ramai yg dtg...

macam2 ada kat situ... ada boothla kebanyakannya...
Sekali tu, ana ke booth science... mula2, jawab soalan teka silang kata mengenai science - chemist + bio... then, dia beri kat ana tiga alkali metal iaitu Lithium ( Li), Sodium (Na) dan Potassium (K).. kecil je.. lepas letak atas kertas turas, dia suruh letak kat dalam air ( besen kecil).. huhu.. ada gak peluang buat experiment group 1.. kalau kat sekolah xder peluang nak buat.. A' lah chemist lps ni.. hehe..

Sekejap aje lepas tu, terus tetiba hujan menghempap kami kat padang sampai ramai aje yang terpaksa balik... basah jeruk!.. huhu.. mesti ramai org yang baru nak dtg terpaksa batalkan niat sebab hujan.. apa2pun, mesti ada hikmah Allah turunkan hujan ni...Hujan itu rahmat ~

Kebetulan, ana teringat pulak kisah seorang penjual masa belajar Hadith dua tahun lepas.. Si penjual ni menjual dan mendapat keuntungan pada hari tersebut... tiba2 dia ternampak awan mendung.. lalu dia benci melihat awan itu.. Tiba2 dia rasa serba salah dia rasa benci atas hujan yang beri manfaat kepada umat manusia.. lalu, dia buat keputusan untuk tak mengambil sedikit pun keuntungan yang dia dapat pada hari itu.. 

Kesimpulan daripada kisah di atas, janganlah kita benci sesuatu yang beri manfaat kepada orang lain walaupun perkara itu kita rasakan tidak memberi faedah kepada kita.. Allah lebih mengetahui sedangkan kita tidak mengetahui...

Berbalik kepada kisah sebenar, Malam tadi.. ana pergi sekali lagi ke sekolah yang sama sebab ada pula konsert amal In-Team bagi dana surau Sekolah itu.. harap2 lepas ni, budak geliga jadi lagi rajin solat .. huhu

Sepatutnya konsert kat padang tapi sebab pdg lecoh donno, terpaksa pulak buat dalam dewan yang kecil tu.. memang tak muat sebab ramai betul yang hadir.. budak2 asrama banin alamin pon dtg jugak.. jalan kaki katanya .. huh, rajin betul ~... jauh kot ~

Nilah sedikit sebanyak gambar yang sempat ditangkap dan diikat supaya tak lari ~ huh !

* Cabutan bertuah 'N 090206' yang terkena, huhu*

*in team khusyuk nyanyi atas pentas*

* Para pendengar yang setia.. x bangun2 daripada tempat dudk mereka*

* Cuba teka siapa yang pakai tudung hitam (kanan) ni... pendengar paling khusyu' yang ada dalam dewan.*

*wakil selangor turun ganu untuk tengok persembahan in-team kalini.. hehe.. kan mail ?*

* Semangat betul abg bob budin kita melambai-lambai tangan riang gempita.. heheh*

*Penyanyi shoutul Iman cuba meniru suara penyanyi in-team.. heheh*

* hamper menang cabutan bertuah,huhu.. tak ingat nak rotate-kan*

* habis kotor selipar crocs-ku sebab kene lumpur2 di padang*

* Muslim (kiri) dan Munzir (kanan).. adikku tertidur dengan penuh gaya sebab mengantuk sangat kot..*

Sekian post ~ moga beri sedikit feedback, ataupun comment ataupun chatbox ataupun follow je.. huhu....wassalam ...
apa yg korang feel ?

0 Orang Melekat :

-| JOM! Follow. Hehe |-

 
Design by -|SyaheedViaMujaheed|- | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews