Selasa, 13 Julai 2010

Debat Antarabangsa 2010

Bismillah ~
Agak terlewat sedikit ana post kali ini..
xpe la.. asalkan x terlewat lagi.. huhu

Kesejukan di hotel Putra masih terasa di kakiku... apakah ?..

Imbas Kembali, 8 Julai 2010

Hari ini, kami semua sehari suntuk berlatih sampai ke petang.. x belajar langsung.. dah seminggu macam tu.. kali ni, ana, izzat, wasabi a.k.a syafiq, syahiran dan iqbal akan bertolak ke hotel putra dengan bas utama ekspress. (aiseh, tu pun nak citer ke ?).. anyway, journey tu sampai juga akhirnya di hentian putra... huh ! memang berat begku.. rugi x bawak beg roda.. huhu...

Sampai2 je, kami terus ke bilik utama.. perasmian majlis... dan sebagainya.. dan check in bilik no 901... tingkat 9... memang x suka naik lif.. buat pening kepala je.. huhu...

First day kami kat situ memang letih betul.. ada 4 match semuanya... pergh.. x sempat nak mandi pun 2 match pertama.. heheh..

Singkatan daripada itu,

First Match,
SMI Al-Amin kemaman (Kerajaan) Vs SMI Al-Amin Gombak (Pembangkang)
Usul : FAM Wajar Dirombak
Usul Ditolak ~
Margin = 3.6

Second match,
SMI Al-Amin kemaman (Kerajaan) Vs SMI Al-Azhar Jitra, Kedah (Pembangkang)
Usul : Peperiksaan UPSR dan PMR wajar diteruskan
Usul Diterima ( Alhamdulillah)
Margin = 2.0
 
Third Match, 
SMI Hidayah Johor Bharu B (Kerajaan) Vs SMI Al-Amin kemaman (Pembangkang)
Usul : OIC Wajar Birombak
Usul ditolak ( Alhamdulillah)
Margin = 1.5

Fourth Match,
Sri Ayesha (Kerajaan) Vs SMI Al-Amin kemaman (Pembangkang)
Usul : Penghantaran Pelajar ke Luar Negara Perlu Diteruskan
Usul Ditolak (Alhamdulillah)
Margin = 2.0 

Hari tu, memang letih betul...sampai sakit tekak... huh..
esoknya, kami ada workshop for bahasa melayu nyer debate.. memang pelik, workshop sampai nak masuk quarter final.. huhu... Lepas Zohor, kira2 pukul 3, kami pun diberitahu bahwa kami dapat masuk ke Quarter Final (Alhamdulillah !).... just 8 team sahaja yang boleh masuk quarter... akan datang, kami akan lawan team MCKK.. pergh, kumpulan top tu.. xpe2.. kami cuba phsyco hati kami supaya tak gentar... then, kamu pun pergi jolli..hehe.. bak kata orang ganu . heheh.. KLCC je... Xpe.. just nak hilangkan tension lepas habis suara jadi PM dan KP.. huhu.. Hari tu, memang tiada langsung match BM.. semuanya BI..
Esoknya lagi, hari sabtu... bersamaan 10 julai 2010, hati berdegup agak kencang.. tapi, tak adelah sekencang man sebab sudah diphsyco oleh abang zariff...heheh.. Time match, team kami tiba2 jadi semacam.. ntah kenapa... so, jadilah begini keputusannya.. apapun, kami redha dan bersyukur sebab dah dapat masuk quarter... bukan senang nak masuk quarter...huhu

Last Match,
Malay College Kuala Kangsar (Kerajaan) Vs SMI Al-Amin kemaman (Pembangkang)
Usul : Pendidikan Berorientasikan Peperiksaan Wajar Diteruskan
Usul Diterima
Margin = 3.33333

......
Last match, final... Hidayah JB A Vs KISAS... Hidayah JB Juara dengan usul dewan ini percaya bahawa kita perlu berkeras dengan israel... memang sengit perlawanan kali ini... best betul... mujur kami ada rakam... huhu... Lastly, harap2 team yang akan datang akan jadi lebih baik... tahun depan ??.. insyaAllah... amiin....
apa yg korang feel ?

3 Orang Melekat :

-| JOM! Follow. Hehe |-

 
Design by -|SyaheedViaMujaheed|- | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews