Selasa, 27 Oktober 2009

Suatu hari di Rumah Mus'ab ~

~ inilah coretan tatkala bosan~

Alkisah pada duatu hari .. ada seorang.. eh, tak tak.. erm, lima belas orang jejaka duduk kat rumah mus'ab pada hari jumaat dan sabtu yang lepas..23,24 oct.erm,.. tengok gambar diorang kat sebelah ni... ni baru separuh... Asalnya niat hati nak buat BBQ jer malam khamis... tapi x jadi balik lak esok tuh.. biasalah banin, ukhuwwah ketat pergh....

Pagi tuh awal2 lagi dah kuar pegi pantai.. separuh jer pegi pantai, yg separuh lagi asyik duduk dlm umah buat kerja masing2.. ada main ps, tgk citer, bace buku.. eh ada ek ?.. x kot.. lain2 lagi ah.. alkisahnya kat cni..
jejaka2 yg pegi pantai tuh sebenarnya tahan diri dari tido pagi.. nak tgk sunset pergh cantik diiringi dengan bot nelayan yang sekati dier jer buat pukat tunda tetiber kat ctu.. entah apa nama style pukat tuh.. tapi bentuk bulatlah... cantik memang cantik memikat hati sesiapa yang melihatnya.. huhu..agaknya memang susah nak tgk sunset nie.. kene lawan nafsu tido.. dan memang betul lah orang ckp..tahan tidur pagi murah rezeki.tapi.. x semena2 ada insiden yg menyakitkan tangan saya . keluar jer pagar terus kene duri agak2 panjang 2cm.. masuk jugaklah dalam tangan kat 0.8 cm kot.. pergh memang sakit.. dalam perjalanan pergi ke pantai kenelah harungi bukit besar.. pantai macam pantai privacy jer..duri kat tangan belum cabut lagi.. nak publisiti skit.. bukan senang nak masuk dalam tangan... sekali setahun kot.. sampai kat pantai tuh setelah harungi sebuah bukit kecil barulah cabut duri tuh.. biasalah banin.. sampai kat tempat2 yg mcm nie.. apa lagi posing style jelah.. bukan senang nak berkumpul ramai2 macam ni.. macam gayalah boleh dikatakan.. entah tataw nak beri nama apa dah gaya2 tuh..mula2 posing sambil tengok sunset .. pastu mulalah gaya2 pelik yg ana sendiri x pernah bayangkan.. eh, adake gaya camni ?.. x nampak aneh semacam ker.? (monolog dalaman).balas diorang.."jangan ikut gaya orang lain, kita budak seni kenelah ada gaya yang tersendiri" ... huhu... senang citer.. tgk jer gegambar kat bawah nie.. semua nie gaya ah tu kot.. haha.. tengok sebelah nie.. bukan senang nak tulis' 7th gen' kat pantai..kaki bukan main mengesot nak suruh jadi molek..sampai bergesel kaki dengan pasir (over hyperball)~. tapi yg tuh waktu pagi tuh.. yg duk menetap kat rumah x dapatlah merasai pagi yang hening tuh..hah.. yg sebelah kanan nilah bukit yg kitorang panjat sampai huh~ ( x der idea)... sebelah bukit tuh tasik tau.. kalau sekali tengok seram rasa... pelik semacam jer. takutkan tetiber kuar jer haiwan pelik2.. walaupun x lah berapa logik pon.. huhu.... dan yg sebelah kiri post pulak ni gambar yg ditangkap masa sunrise.. pergh lawa.. macam amin kat luar negara pulak..(aik, lebih2 la pulak).. okay2.. dalam internet lah senang dikatakan.. tapi gambar tuh amik sendiri tau..
yg sebelah bawah ni.. ana tak tahu nak ckp apa .. entah apa jenis posing tuh.. rasanya shadow action kot.. apa punyer stlye.. masing2 punyer daa.. huhu.... pastu, tetiber jer bebanin tuh ternampak sebuah bukit kecil yg sesuai nak buat action... apalagi lompat jelah..

.


tengoklah aksi riang salahuddin masa tgh melompat... sebenarnya muka tgh sengih harimau tuh.. harap gambar jer blurr.. kalau x.. habis belang ditunjukkan umum....

yg sorang nie lagi smart.. kaki berlipat tuh.. pergh.. action jugak yer.. tau la kamera depan mata.. haha.. cube teka sape yg tgh lompat tuh...

yg ni lak geng2 yg tengah fobia nak lompat.. takutkan gayat lah kononnya... jadi makcik tepi tebing jelah... walaupun rendah tapi nampak tinggi... tuh namanya logamaya, eh betulke ?

yg sorang ni sape lah.. sampai posing pelik2 camni.. arsh.. tolong lah.. x der kerja lain ker..
sakit tuh tangan nak tahan tuh..

tapi yg nie lagi pelik kot dari yg atas tuh.. ish3 'make delicious' betullah sorang nie.. kononnya musle building lah tuh.. kepada tuan punyer gambar nie.. jgn terasa tuh.. haha99898

inilah posingan di lohong pantai.. habis bengkok tulang belakang.."eh ye dok ?"bangkang pihak tertentu.... okaylah2 sakit sikit jer... huhu.. sebenarnya x sakit pon...

okaylah.. sampai kat sini jelah post kali ni.. ni post pagi di rumah mus'ab.. yg waktu petang nanti ana post. letihlah.. .. be my followers okay ?.. kalau sudi commentlah sikit2.. huhu.. okaylah ..inilah coretan saja2 bukan terlalu ilmiah.. okay.. so, enjoy yourself.. bagi yang sedang menghadapi exam akhir tahun , ana ucapkan happy examination day.. study molek.. wassalam

p/s: coretan di atas mungkin mengandungi kesalahan ejaan dan tatabahasa dan tidak diiktiraf oleh kerajaan malaysia.. namun, perhatikanlah gaya bahasa sinkof yang mungkin terlalu banyak.. ngeh3

apa yg korang feel ?

0 Orang Melekat :

-| JOM! Follow. Hehe |-

 
Design by -|SyaheedViaMujaheed|- | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews