Rabu, 24 Oktober 2012

Psss. Dosa Rahsia kottt !

Bismillah.

Sedang asyik menyelak halaman muka buku, tibe2 terjumpa status di bawah :

"Dia tengah tido, tp malaikat duk tulis dosa dia. Dia tengah solat, malaikat duk tulis dosa dia jugak. Dia belajar, makan, mandi, malaikat tetap setia mencatit dosa dia. Dia x buat ape2 pun...
malaikat masih x berhenti catit dosa dia. 

Eh? Ape salah dia?

...Rupanya banyak mata2 sedang melihat gambarnya yg x menutup aurat di fb. Setiap kali ada lelaki yg melihat, setiap kali itulah dosanya bertam

bah. Seramnya. Awak, gambar2 awak tu memang cantik, comel, cute je. Tp simpan la semua tu untuk suami awak je. Hanya yg halal je layak nikmati kecantikan awak tu. X perlu nak tayang aurat awak kat satu dunia. Hot kat dunia, kat akhirat hot dgn api neraka plak. Sanggup ke awak? Ngee~~

*right-click, save image as..*

Sape2 pun bley buat camtu kan? Nanti awak dh meninggal, kat dalam kubur tuh malaikat xkn berhenti seksa awak selagi ade lelaki atas dunia ni yg duk tgk gambar awak yg x tutup aurat. Masa tu ape yg awak bley buat? Nothing. Hidup di kubur yatim piatu, tinggallah seorang dipukul dipalu~

::::copy & paste"



Astaghfirullah ! Tepat sekali ! Sememangnya tepat ! Sbelum ni kita jarang disedarkan dengan mesej2 kesedaran seperti ini. Bukan nak kata pasal menutup aurat jhe, bahkan banyak lagi.

Ni dari aspek wanita. Kalau lelaki ? Mungkin bergambar dengan perempuan (aksi @gaya yang boleh menimbulkan salah faham dsbgai) menyebabkan kita dapat dosa rahsia free2. X gitu ? Atau mungkin upload gambar tak pakai baju nampak aurat, nampak lutut segala, still ada malaikat yang mencatat dosa kita. 
"Kata Orang : Alaaa, bukan nye naik nafsu pun. Lelaki je pun"

Wahhai cik abang, Dosa tu kita dapat kalau tayang aurat yang nampak nafsu aje ke ? Kalau macam tu baik xyah ada aurat !
Demikianlah. Jadi, bab2 aurat ni sbenarnya bukan perkara remeh temeh ! Malah menutup aurat nilah yang menjadi lambang kita ! Siapa kita ? biasanya diukur dengan perihal sekecil inilah.

Kawan2, ayuh ! Kita delete balik gambar2 kita yang mana menambah saham dosa kita. Nak ke kita masuk neraka ? Nauzubillah himin zalik. Moga dijauhkan. TAPI !!!, Macam mana nak dijauhkan ?

Mestilah dengan cara menghapuskan kejahatan dengan kebaikan. Kita Buang segala yang mendosakan kita dan menambahkan segala yang memapahalakan kita. Ayuh ! Jangan tangguh lagi !



" Syaitan kata : 

Alaa, kau biar jelah gambar tu... 

tak payah delete takpe.. 

bukan teruk sangat pun !...

Aishh, sayang ah nak buang gambar ni, kenangan tu..

Alllllaaah, gambar ni biasa2 je.

okay je posing ngan awek camtu, no problem bro !.... 

nanti2 ah kau delete..

buat keje lain dululah... 

buat2 tak tahu jelah...

Semua ayat berunsur diatas ! kalau terlintas dalam fikiran ! Hah ! Hati-hatilah. Syaitan tu licik, dia akan sentiasa berusaha untuk cucuk jarum kat kita, menampakkan segala yang buruk itu baik.

Kalaulah nabi Adam sendiri pun boleh terhasut untuk makan buah larangan Allah, ini apatah lagi kita yang bukannya nabi, malah manusia yang komann lagi...
Waspadalah kawan2, istighfar2lah banyak ! itulah kunci untuk mengalahkan syaitan ! 

Nasihat untuk sekelian umat manusia terutama diri ni juga ! Selamat beramal !
apa yg korang feel ?

0 Orang Melekat :

-| JOM! Follow. Hehe |-

 
Design by -|SyaheedViaMujaheed|- | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews