Sabtu, 5 Jun 2010

Palestine Will Never Be Theirs !

Bismillah ~
Lama sungguh x menaip keyboard 'Qwertyuiop' ni ...
Well, moga2 selamat kembali ke dunia blogging.. huhu

Semalam ~
Ana pergi ke sebuah demontrasi ~
Best sungguh ~..
huh, first time..
Ramai betul orang kat sana..
menurut the star.. seramai 35 NGO yang hadir bersama..
termasuk kami... dari jauh.. Terengganu ke Selangor...

Pukul 8.45 pagi, kami bertolak ke KL.. konvoi ramai2.. dgn seluruh pak cik
dari Seluruh Terengganu.. kira2 belas2 family kot yang hadir..
Kami bawa anak2 yang ramai.. huhu..
semangat palestin kan ..

Pukul 12.24.. family ana yang first sampai ke situ.. bawak laju sgt.. sampai kene saman.. heheh..
kami turun di tabung haji.. berdiri di bawah bangunan tabung haji yang ramping tu..
kat sana.. demontrasi x occurs lagi.. tapi, kelihatan ramai rakyat2 jelata yang pkai muffler palestine.. dari Haluan.. aqsa syariff.. many more..
Memang smart ah..
Ramai betul.. Yang tunggu lepas solat jumaat .. mesti x sabar2 tuk demo..
Terlalu ramai.. hinggakan solat jumaat terhimpit2... dalam sebuah lorong yang bengkok..
Ada juga kelihatan seorang pak cik yang terpaksa sujud di atas kerusi besi panjang sebab x cukup ruang.. terlalu crowded.. tapi, tiada pulak crow yang kelihatan.. huhu

Habis saja solat jumaat, terus kedengaran bunyi orang bersorak semangat Palestine..
'HIDUP2 !, HIDUP ISLAM !.. HANCUR2.. HANCUR ISRAEL !.. ramai saja yang menyahut.. masing2 berkesemanggapan yang amat sangat.. Sangat mengharukan.. Abg Hafiz Bai juga ada jadi MC la majlis ni.. semua orang turun ke jalan besar.. Semua pakat serbu jalan raya... kereta2 disekat sementara dan dialih ke laluan yang lain.. Semua bertakbir gempita insyaAllah memecahkan ruang angkasa..


Kami Semua bersemangat menuju Ke US Embassy punya rumah.. Sampai di hadapan rumah.. banyak yang bagi ucapan semangat AQSA.. dari semua NGo.. Semua bertakbir.. semua bersemangat.. bahkan orang2 kecil juga bersemangat raya.. Memang sangat meriah !

Tiba-tiba datang sebuah traktor besar.. ada orang2 di atasnya.. ana tanya kepada akh Mursyid JB yang ponteng sekolah hari tu~ ngee.. huhu.. sape tu ??.. dia ckp tu orang PeKiDa.. hurm?.. pekida pon dtg jugak eh ?.. huhu
Lepas Habis saja semua NGO2 bagi ucapan, kini turn orang2 politik beri ucapan.. PKR and so on kot.. Time tu, kira dah habis la demo kami..
Ana terus ke sebuah jejantas berdekatan.. dekat sgt dgn demo tu.. kelihatan semut2 manusia di atas jalan.. ramai sungguh.. Memang sgt mengkagumkan.. ramai juga yang datang ke sini.. Namun, adakah cukup sekadar sekolompok semut2 HITAM dibandingkan dengan belambak2 lagi semut2 MERAH di luar sana untuk PALESTINE ??
Fikir-fikirkan.. mata hati saja yang dapat menilai..
Wallahua'lam...




apa yg korang feel ?

1 Orang Melekat :

-| JOM! Follow. Hehe |-

 
Design by -|SyaheedViaMujaheed|- | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews